Boekenbon Literatuurprijs

Uitreiking van de Boekenbon Literatuurprijs

 

Op 9 november 2023 won Mauk van Jan Vantoortelboom (Torhout, 1975) de Boekenbon Literatuurprijs. Dat maakte juryvoorzitter Ingrid van Engelshoven bekend in de Grote of Sint-Jacobskerk in Den Haag. Vantoortelboom ontving hiermee het aan de prijs verbonden geldbedrag van 50.000 euro. Naast Mauk (Atlas Contact) waren Net echt van Saskia de Coster, W. van Tiemen Hiemstra, Dat beloof ik van Roxane van Iperen en Munt van Richard Osinga genomineerd. Lindblom was verantwoordelijk voor de organisatie van de uitreiking, de mediabenadering van de bekendmaking van de Longlist, de Shortlist en voor de bijbehorende (social) mediastrategie.

 
 

Hoe gaan we om met de toenemende droogte als gevolg van klimaatverandering? Wat moeten we doen om onze drinkwaterbronnen te beschermen?Onderwerpen als deze komen vo orbij in Drinkwater & de toekomst, de online nieuwsbrief die Evides Waterbedrijf naar zo’n zeshonderd stakeholders stuurt, zoals gemeenten, provincies en waterschappen.

 

De Boekenbon Literatuurprijs

De Boekenbon Literatuurprijs is de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire boek van het jaar. Zowel fictie als non-fictie komt in aanmerking. Deze literatuurprijs wordt jaarlijks toegekend door een jury van beroepslezers ­– recensenten, boekverkopers en docenten – uit Nederland en Vlaanderen. Het is de opvolger van de AKO Literatuurprijs die in 1987 voor het eerst werd uitgereikt. De Boekenbon Literatuurprijs 2022 werd gewonnen door Anjet Daanje voor Het lied van ooievaar en dromedaris. In 2021 ging de Prijs naar Wessel te Gussinklo voor Op weg naar De Hartz. In 2020 won Oek de Jong de Prijs voor Zwarte Schuur.

 
 

Longlist en shortlist Boekenbon Literatuurprijs

In aanloop naar de uitreiking wordt de spanning opgevoerd met de bekendmaking van de Longlist en de Shortlist. Lindblom was verantwoordelijk voor de mediabenadering rond die momenten en beheerde de verschillende socialmediakanalen van de Prijs.

 
 

Uitreikingsdiner

Op 9 november 2023 vond de uitreiking plaats tijdens het uitreikingsdiner in de Grote of Sint-Jacobskerk in Den Haag. De Kerk werd behulp van Einstein Design ingericht tot een prachtige dinerlocatie. De presentatie lag in handen van Wilfried de Jong. Het team van Lindblom nam d egehele organisatie voor zijn rekening, van de registratie van de bezoekers, het uitnodigingstraject, de mediabenadering, de catering, techniek en sprekers tot het beheren van de socialmediakanalen.

 
 

Organiseer jij een evenement?

En kun je hulp gebruiken? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij hebben jarenlange ervaring met het organiseren van kleine en grote evenementen.

Geïnteresseerd?