Internationale organisaties in beeld
28/07/2020Lindblom viert 20 jarig jubileum
13/09/2021De (deel)scooter is razend populair, maar het parkeergedrag van de berijders laat soms te wensen over. Vooral Hagenaars met een visuele beperking of hulpmiddel zoals rolstoel of rollator hebben last van rondslingerende scooters. Om de stad veilig en toegankelijk te houden voor iedereen, lanceerde de gemeente Den Haag in samenwerking met Lindblom de #ScooterSkills actie, gericht op jonge scooteraars. Gezicht van de actie is vlogger YousToub. De actie resulteerde in media-aandacht van diverse lokale en regionale media, zoals Omroep West (TV & radio), Den Haag FM, AD Den Haag en de Posthoorn. Lindblom organiseerde de actie in opdracht van de gemeente en was nauw betrokken bij de communicatie en mediabenadering.
‘Ga er mee alsof het je eigen scooter is’
De #ScooterSkills bestaan uit drie simpele regels die worden verspreid via social media. YousToub laat in een video verschillende plekken in Den Haag zien waar het misgaat en gaat met jongeren in gesprek over de uitdagingen. In de video van YousToub roept ook wethouder Robert van Asten van mobiliteit gebruikers van deelscooters op om deze niet te laten slingeren: “Ga ermee om alsof het je eigen scooter is. Zo houden we Den Haag veilig en toegankelijk”, aldus wethouder Robert van Asten.
Lekker bezig! #ScooterSkills
De Haagse wethouder voor toegankelijkheid, Kavita Parbhudayal, bezocht plekken in de stad waar scooters vaak midden op de stoep staan. Ze deed dat samen met twee vrijwilligers van de stichting Voorall voor Hagenaars met een beperking. Ervaringsdeskundigen vertelden hoe slordig geparkeerde scooters ervoor zorgen dat zij zich moeilijk kunnen verplaatsen door de stad. Samen met de wethouder beloonden zij scooterrijders die het goede voorbeeld gaven met een ludieke button met daarop de tekst: ‘Lekker bezig! #ScooterSkills’.
Gevaarlijke situaties
Vooral mensen met een visuele beperking of die gebruikmaken van een rolstoel of rollator hebben last van rondslingerende scooters. “Ze staan soms midden op de stoep, een echte sta-in-de-weg. Voor iedereen, maar helemaal voor mensen in een rolstoel,” zegt wethouder Parbhudayal. “Dat leidt soms tot gevaarlijke situaties omdat ze dan ineens op de weg moeten gaan rijden. Wat je ook ziet is dat scooteraars de geleide lijnen blokkeren waarmee slechtzienden hun weg in de stad kunnen vinden. Veel jonge scooterrijders zijn zich daar helemaal niet van bewust.”
Geïnteresseerd?
Wil je meer weten over #ScooterSkills? Neem dan contact met ons op!