In gesprek over de ruimtelijke uitdagingen van Nederland

De ToekomstParade (CRa)

Hoe ziet Nederland er in 2050 uit?

Deze vraag stond centraal tijdens De ToekomstParade van het College van Rijksbouwmeesters en Rijksadviseurs (CRa). De dag bracht beleidsmakers, ontwerpers, onderzoekers en andere professionals samen rond de ruimtelijke opgaven van Nederland – en vond plaats op een locatie die perfect bij het thema paste: Madurodam, Nederland in het klein.

Opdrachtgever: College van Rijksbouwmeesters en Rijksadviseurs  Uitvoering: Lindblom i.s.m. Bureau Visueel

Concept en locatie: groots denken in Madurodam

Madurodam bood een inspirerend decor, een spiegel voor grote ruimtelijke uitdagingen. Het programma daagde deelnemers uit om hun perspectief te verbreden en nieuwe verbindingen te leggen binnen drie centrale thema’s: Verbeeld. Ontwerp. Verander. In diverse creatieve break-outsessies werd de nadruk gelegd op beleving en betrokkenheid. Aan de hand van bestaande CRa-projecten werd getoond hoe ruimtelijk ontwerpen kan bijdragen aan maatschappelijke verandering. Elke sessie nodigde uit tot gesprek, reflectie en co-creatie. Deelnemers konden bovendien persoonlijk in gesprek met de Rijksadviseurs.

Een geslaagde dag met energie en inhoud

Onder leiding van dagvoorzitter Splinter Chabot volgde een energiek en inhoudelijk sterk programma. De betrokkenheid van de deelnemers leidde tot nieuwe inzichten, waardevolle ontmoetingen en een gedeeld gevoel van urgentie én mogelijkheden. Zoals het CRa het zelf verwoordde op LinkedIn:
“Wat bleef hangen, was niet alleen de urgentie van de ruimtelijke vraagstukken, maar vooral het gevoel dat verandering mogelijk is als we durven verbeelden, verbinden en samen bewegen.”

De rol van Lindblom

Lindblom was verantwoordelijk voor de volledige organisatie van het evenement – van concept tot uitvoering. In korte tijd ontwikkelden we samen met het CRa een inhoudelijk sterk programma, bewaakten we de planning en coördineerden we alle logistieke en productionele processen.

We verzorgden onder andere:
• programmacoördinatie en draaiboeken
• afstemming met locatie, techniek en sprekers
• briefing van de dagvoorzitter
• en de coördinatie op de dag zelf
Onze aanpak was inhoudelijk scherp, flexibel in uitvoering en gericht op samenwerking.

Visuele identiteit & beleving

De visuele identiteit werd ontwikkeld in samenwerking met het Haagse ontwerpbureau Bureau Visueel. Hun werk gaf de ruimtelijke thema’s letterlijk vorm in de aankleding, animaties, drukwerk en communicatie-uitingen. Van de ontwerpen op scherm tot de signing ter plekke – alles droeg bij aan een herkenbare en inspirerende sfeer.

Ook een evenement organiseren dat inhoud en verbeelding verbindt?

Wij denken graag met je mee. Neem contact op met Diana Kleinjans voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.